dimecres, 8 d’abril del 2009

Un val de 500 euros

... per a que te'l gastis al Zara, H&M o Mango com tu vulguis. Sembla ser que les estafes a través de la xarxa estan a l'ordre del dia i el pitjor de tot és que la gent hi pica.
Fa un parell de mesos enrere va començar a sortir aquesta mena de propaganda enganyosa en la qual l'empresa Zara regalava als usuaris d'Internet vals de 500 euros (!!!) per a que se'ls poguessin gastar a les seves tendes. A part dels banners promocionals també apareixia aquesta mena d'enganyifa publicitària:


Si llegiu bé les condicions del concurs avisa que l'empresa que està al darrere de tot no és Zara, sino Wixawin, una companyia de continguts per a mòbils que fa que per a participar en aquest "concurs" els usuaris hagin d'enviar un munt de SMS a un cost força elevat, provocant que aquests després hagin de pagar factures astronòmiques (o quasi) a les operadores.
La qüestió és que ni Zara ni qualsevol empresa que estigui implicada en aquest assumpte s'ha pronunciat pel que fa a aquesta trampa online. Aquests fraus no només son perjudicials per als usuaris que piquen i es deixen diners, sino també per a les organitzacions que apareixen sense el seu consentiment.

Desgraciadament, aquest no és l'únic cas d'estafa online.

Crec que les associacions de consumidors i les pròpies organitzacions afectades haurien de demandar de manera oficial a totes aquelles empreses que se'n aprofiten de la bona fe d'uns quants per a fer un negoci fraudulent que, en realitat, no beneficia a ningú.

Bloc on es parla sobre els tipus d'estafes online: http://www.euroresidentes.com/Blogs/internet/2007/04/timos-por-internet.html


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada