diumenge, 29 de març del 2009

SPAM! SPAM! SPAM!

Avui en dia molts de nosaltres coneixem l'Spam com l'enviament massiu d'anuncis amb remitent no gaire clar el qual ens intenta vendre un producte de dubtosa qualitat, o amb un regal... anomenat virus informàtic. Es calcula que al voltant d'entre el 60 i 80% dels e-mails que s'envien diàriament són, desgraciadament, spam.
L'origen de la paraula Spam ve de principis de segle, quan als països anglosaxons es va popularitzar el Spiced Ham, que és carn en conserva amb la qual es poden cuinar un munt de plats ràpids i senzills. Després, Monty Phyton es van encarregar de fer un gag sobre uns personatges que s'interposaven a l'escena cridant tota l'estona "Spam! Spam! Spam!" en diversos anuncis publicitaris simulant ser com aquest menjar, que es troba a tot arreu. Des d'aleshores -i en part gràcies a aquest gag- la gent també es refereix amb spam al "correu brossa".
Molts d'aquests correus simulen vendes de Rolex falsos, viagres, allargadors de penis, i un llarg etcètera que no puc resumir en aquest bloc. Els qui suposadament envien aquesta publicitat enganyosa són identitats falses, utilitzades per empreses de manera fradulenta, que bombardegen amb 2, 3, 4 o qui sap si més milions d'emails a tot el món, omplint les bústies dels internautes a la safata d'entrada o al correu no desitjat (en cas que el servidor d'email ja hagi detectat que el correu en qüestió és spam.)
Aquesta pràctica, malgrat ser molt coneguda, és molt perjudicial per a tothom: tant per a les empreses que la utilitzen, fent que la seva imatge es degradi i quedi relegada a un segon o tercer pla, com per als consumidors, que veuen com els seus correus s'omplen de manera innecessària i ocupen un ample que podria ser omplert per informació més útil per a aquests, a més a més que aquesta mena de correu és una porta fàcil al malware i a altres tipus de virus informàtics.

Com evitar-lo?
- Evitar els correus en cadena, que poden ser spam encobert.
- Enviar e-mails omplint el camp CCO amb els destinataris en comptes del "per a", perquè molt d'aquest spam fraudulent s'alimenta dels correus electrònics que queden visibles als comptes d'e-mail dels usuaris.
- No posar l'e-mail a pàgines web d'ús públic.
- Evitar registrar-se a pàgines web amb el correu electrònic propi.
- Comprovar si és spam, i si ho és, classificar-lo a la carpeta de "correu no desitjat".

Avui en dia el millor servidor de correu electrònic que evita més l'spam és Gmail, el seu filtre és, possiblement, el que discrimina de manera més eficaç aquesta mena de correu.


Fer publicitat sí... però Spam? No, gràcies. :)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada